Ravnateljca OŠ Preserje pri Radomljah.

Kot ravnateljica se navdušujem nad tem, da bi v Kamniku zgradili pokriti bazen. Naši učenci imajo vsako leto plavalni tečaj, ki ga moramo izvajati bodisi v Kranju, Ljubljani ali Snoviku. Vse lokacije so oddaljene, tako da precejšen strošek predstavlja prevoz. Na letni ravni bi večkrat izvedli plavalni športni dan, če bi imeli bazen bližje.

Kot ravnateljica se navdušujem nad tem, da bi v Kamniku zgradili pokriti bazen. Naši učenci imajo vsako leto plavalni tečaj, ki ga moramo izvajati bodisi v Kranju, Ljubljani ali Snoviku. Vse lokacije so oddaljene, tako da precejšen strošek predstavlja prevoz. Na letni ravni bi večkrat izvedli plavalni športni dan, če bi imeli bazen bližje. Na šoli imamo tudi nekaj potencialnih športnikov plavalcev, za katere je izjemno naporno, da jih še pred poukom vozijo na treninge v Kranj.

Plavanje je šport, ki ugodno vpliva na telesno pripravljenost brez možnosti poškodb in je tudi namenjeno vsem starostnim obdobjem. Prav zaradi tega sem prepričana, da bi bazen uporabljale vse generacije – od najmlajših do najstarejših. Bazen bi za rekreacijo lahko koristili tudi naši zaposleni. Ne nazadnje plavanje kot rekreativni šport v vseh generacijah poskrbi za preventivo v zdravju in dolgotrajnem dobrem telesnem in psihičnem počutju. Moje mnenje je, da ne bi bil nikakršen problem polno zasesti termine v bazenu z različnimi aktivnostmi in da bi bila to dolgoročna, rentabilna naložba.

Za boljše delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information