Mednarodni sodnik vatrepola.

... je župan Barcelone poudaril, da ima mesto v ožjem okolišu 12 bazenov in da mu je žal le to, da jih ni zgradil še 10. Po njegovih besedah se je zadovoljstvo in raven življenja okolišev, ki imajo bazene, močno dvignila. Plavalne discipline veljajo za "intelektualne", saj element vode ni naraven človeku. Iz tega izhaja kar neverjetna trditev župana, da so se uspeh učencev, koordinacija gibanja, discipliniranost otrok okolišev z bazeni močno dvignila.

Bazen je nujno potreben. Naj vam predstavim le dve izkušnji iz letošnjih tekmovanj: v nagovoru na tekmovanju Waterpolo final six Barcelona je župan Barcelone poudaril, da ima mesto v ožjem okolišu 12 bazenov in da mu je žal le to, da jih ni zgradil še 10. Po njegovih besedah se je zadovoljstvo in raven življenja okolišev, ki imajo bazene, močno dvignila. Plavalne discipline veljajo za "intelektualne", saj element vode ni naraven človeku. Iz tega izhaja kar neverjetna trditev župana, da so se uspeh učencev, koordinacija gibanja, discipliniranost otrok okolišev z bazeni močno dvignila.

Prav tako je premier Orban na evropskem prvenstvu v vaterpolu (Budimpešta 2014) dejal, da bo Madžarska do 2020 leta zgradila 10 olimpijskih bazenov (Szolnok, Siofok, Hodmezovasarhely, Szeged, Eger ...), saj bazen v mestu pomeni ogromno dodano vrednost k zdravju občanov.

Znano in dokazano je, da sta dva glavna problema prebivalstva prekomerna telesna teža in težave s hrbtenico. Plavanje in vodni športi so edini, pri katerih ni obremenitve na hrbtenico in je le-ta v naravnem pravilnem položaju. Je tudi edini šport, kjer ves čas delujejo vse mišice, zato povsod po Evropi množično vključujejo že vrtce v obvezno plavalno vadbo. Ena od direktiv EU govori o plavalni pismenosti predšolskih otrok. Pokriti bazen bi uporabljale vse generacije občanov – od vrtčevskih otrok, šolarjev, do starostnikov in seveda – športnikov. Z bazenom se seveda avtomatično pojavijo v mestu tudi ostali športi, kot so vodna košarka, podvodni hokej, tečaji potapljanja, plavanje dojenčkov z materami, kar močno dvigne ugled in dodano vrednost občine.

Za boljše delovanje spletne strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information